Objavljivanje oglašavača

Atlas VPN Recenzija

-
Ponuda nije dostupna
Naša presuda: Atlas VPN vrlo verovatno ima najbolju ponudu kada je u pitanju besplatna VPN usluga sa svojim neograničenim propusnim opsegom i jakim sigurnosnim protokolima. Nije iznenađujuće, iskustvo postaje još bolje kada se pretplatite na njihovu premium uslugu.
Preuzmi Private Internet Access - Zaštitite svoju privatnost!
Neograničeni pristup serverima širom sveta. Izuzetno velike brzine. Preuzmite najbolju ponudu pomoću našeg linka...
www.privateinternetaccess.com/specijalna-ponuda

Sažeta recenzija

Atlas VPN je pokrenut tek u januaru 2020. godine, ali je već digao oluju među mnogim VPN korisnicima. Reklamira se kao besplatna VPN usluga koja ceni vašu privatnost, ne bombarduje vas oglasima, nema ograničenje podataka i koristi vojni nivo enkripcije. Ukratko, to je sve ono što većina drugih „besplatnih“ VPN brendova nisu, što je, iskreno rečeno, veoma osvežavajuće. Naravno, ako želite pristup optimizovanim i bržim serverima, Atlas VPN takođe nudi Premium verziju.

Ovaj VPN provajder takođe raste veoma brzo sa preko 570 servera koji se nalaze u 17 zemalja za samo godinu dana rada. Veze su brze, pouzdane i sigurne sa IPv6 protokolom i zaštitom od DNS i WebRTC curenja. Aplikacije rade sa popularnim uslugama i kompatibilne su sa Windowsom, macOS-om, Androidom, iOS-om, a uskoro i sa Chromeom.

Ono što nam se dopada dalje kod ove usluge je da prikuplja minimalnu količinu podataka. U stvari, ako koristite besplatnu verziju, čak ni ne morate da se registrujete! Zvuči dobro do sada, ali hajde da saznamo da li je ova usluga zaista sjajna onoliko koliko tvrdi da jeste.

Privatnost / Anonimnost

Atlas VPN radi na industrijskoj standardnoj kombinaciji AES-256 i IPSec/IKEv2 kako bi obezbedio svoj veb saobraćaj. To ga čini praktično nesalomivim, tako da nećete morati da brinete o hakerima koji žele da se dočepaju informacija o vama. Šta je sa samim Atlas VPN-om, koliko se tu vaših podataka čuva? Prema njihovoj Politici privatnosti:

„Mi smo VPN koji ne vodi evidenciju: ne prikupljamo vašu stvarnu IP adresu i ne čuvamo nikakve informacije koje identifikuju ono što pretražujete ili radite na mreži preko ove VPN veze. Jedina prikupljena informacija je osnovna analitika, kako bi se osigurala odlična usluga svim našim korisnicima. To takođe znači da nemamo nikakve podatke za deljenje sa agencijama za sprovođenje zakona i vladinim agencijama koje podnose zahteve za informacije o tome šta ste radili putem VPN veze.“

Pa, to je veoma utešno, pogotovo jer je Atlas VPN pod sporazumom „5 Eyes“. Sa ovom politikom evidentiranja podataka, oni neće imati nikakve podatke koje mogu da predaju vlastima ili agencijama za sprovođenje zakona. Pored toga, Atlas VPN takođe ima sigurnosni prekidač (Kill Switch) kako bi vas zaštitio od curenja podataka u slučaju prekida veze. Još jedna zgodna funkcija je „SafeBrowse“ koja vas upozorava u slučaju da pokušavate da otvorite zlonamerni ili potencijalno štetan sajt. Međutim, u vreme kada ovo pišemo, i funkcija sigurnosnog prekidača (Kill Switch) i SafeBrowse su dostupne samo na Android i iOS aplikacijama.

Brzina i pouzdanost

Da bismo testirali brzinu i pouzdanost Atlas VPN-a, koristili smo ga tokom nekoliko nedelja za onlajn gejming i svakodnevno pretraživanje. Pre povezivanja sa serverom obično imamo prosečnu brzinu preuzimanja od 49 Mbps i brzinu otpremanja od 7 Mbps. Nije bilo značajne razlike kada smo se povezali sa lokalnim serverom jer je naša brzina preuzimanja ostala stabilna, u proseku 41 Mbps, a brzina otpremanja je bila oko 4 Mbps. Nije iznenađujuće, brzine su malo opale čim smo se prebacili na server u SAD (bili smo negde u Evropi u vreme ovog pregleda). Od 49 Mbps bazne brzine preuzimanja, brzina je pala na oko 37 Mbps, dok je brzina otpremanje smanjena na 3 Mbps. Sve u svemu, naše iskustvo je bilo više nego zadovoljavajuće. Imajte na umu, međutim, da su testovi brzine urađeni na Premium nalogu.

Platforme i uređaji

Atlas VPN je kompatibilan sa vašim mobilnim telefonom, tabletima, laptopovima i desktop računarima i podržava brojne platforme, uključujući Android, iOS, MacOS i Windows. Trenutno, Atlas VPN ne radi na OSX klijentima.

windowsmacandroidios

Lokacije servera

Trenutno Atlas VPN ima ukupno 573 servera u 17 zemalja: Australiji, Austriji, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Italiji, Holandiji, Norveškoj, Singapuru, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama.

AustraliaGermanyNetherlandsSpainAustriaHong KongNorwaySwedenBelgiumHungaryPolandSwitzerlandCanadaIndiaRomaniaUnited Arab EmiratesCzech RepublicIrelandSerbiaUnited KingdomDenmarkItalySingaporeUnited StatesFranceJapanSlovakia

Korisnička služba

Atlas VPN ima sveobuhvatan odeljak sa Najčešće postavljanim pitanjima na kartici POMOĆ (HELP). Članci nisu dobro organizovani iako je Traka za pretragu zaista bila od pomoći u pronalaženju onoga što nam je potrebno. Ako vam to ne uspe, uvek možete da im pošaljete e-poruku na support@atlasvpn.com. Ako ste Premium pretplatnik, samo se prijavite i imaćete pristup personalizovanoj korisničkoj podršci 24/7.

Cene

Zbog konteksta, hajde da prvo razgovaramo o razlikama između besplatne i plaćene pretplate. Besplatna verzija u osnovi vam daje neograničen propusni opseg, enkripciju podataka i enkapsulaciju, kao i ograničen pristup za samo 3 lokacije: SAD, Japan i Australija. S druge strane, evo šta možete dobiti od premium pretplate:

• Više od 20 lokacija širom sveta i više od 500 servera
• 24/7 prilagođene podrške
• Istovremeno korišćenje premium usluga na neograničenom broju uređaja
• SafeBrowse funkciju i bezbednosnu proveru
• Više performansi velike brzine i neograničen propusni opseg

Sada kada smo to razjasnili, hajde da razgovaramo o cenama. Mesečni trošak od 1000 RSD nije baš konkurentan, s obzirom da je prosečna mesečna naknada za VPN uslugu oko 500 RSD. Cena se značajno smanjuje ako uzmete godišnju pretplatu i iznosi 250 RSD mesečno, i dalje se smanjuje na 140 RSD mesečno ako plaćate unapred za 3 godine. Iako cene nisu baš najniže, vredi napomenuti da Atlas VPN ne nameće nikakva ograničenja broja uređaja povezanih sa jednim premium nalogom. To znači da ne morate kupovati dodatnu pretplatu samo da biste pokrili sve uređaje u svom domaćinstvu!
Preuzmi Private Internet Access - Zaštitite svoju privatnost!
Neograničeni pristup serverima širom sveta. Izuzetno velike brzine. Preuzmite najbolju ponudu pomoću našeg linka...
www.privateinternetaccess.com/specijalna-ponuda
Napišite recenziju Atlas VPN
Podelite svoje utiske da biste pomogli drugima.
Captcha
Preuzmi Private Internet Access - Zaštitite svoju privatnost!
Neograničeni pristup serverima širom sveta. Izuzetno velike brzine. Preuzmite najbolju ponudu pomoću našeg linka...
www.privateinternetaccess.com/specijalna-ponuda